Skip to Content

Boerenpad

2. – Voedselkollektief Amersfoort

Bij het Voedselkollektief Amersfoort maken ze zich hard voor verzoening en een goede band tussen boer en burger. Zij kopen groenten, zuivel, eieren, planten en zaden in bij lokale telers, niet verder dan 25 km uit Amersfoort. De gedachte achter het kollektief is dat de boeren een eerlijkere prijs ontvangen voor hun producten, ook kleinere hoeveelheden van hun waar kwijt kunnen, en in contact staan met de afnemers. Deze afnemers vormen samen een netwerk van ‘bewuste consumenten’, die niet alleen de boodschappen bij het collectief doen. De klanten helpen ook mee om dit het Voedselkollektief draaiende te houden door bijvoorbeeld financiële of administratieve taken uit te voeren, om zo het hele project betaalbaar te houden voor een ieder.

Het Voedselkollektief Amersfoort is aangesloten bij  De WAR, een veelzijdige broedplaats voor kunst, wetenschap en maatschappelijke innovatie. Je vindt de WAR en het Voedselkollektief op de Heiligenbergerweg 34

 

Vorige stop | Hoofdpagina | Volgende stop


Contact

Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42 3563 AV Utrecht

telefoon: 030 – 232 86 66
Mail: info@art1mn.nl

De Route van Verzoening is met zorg samengesteld met als doel bezoekers te informeren, bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen. Helaas kan het voorkomen dat informatie onvolledig, onjuist of niet meer actueel wordt weergegeven. We behouden ons het recht voor om informatie te wijzigen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de aangeboden informatie.

Website design by: SDG HUB Nederland & The Imagineering Suite © 2021
Left Menu Icon