Skip to Content

de verzoening zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [vər’zunɪŋ]
VERZOENEN – (verzoende, heeft verzoend)

goedmaken, de vrede herstellen, verbroederen, de vriendschap terugbrengen


Wie zich niet thuis voelt in stad of land heeft het gevoel buitengesloten te worden. Maar waarom is dit eigenlijk? Ons verleden draagt bij aan wie we zijn en hoe we ons opstellen naar elkaar. Aan het gevoel gelijk te zijn of juist verwijderd te voelen van anderen. Wandel langs de verschillende paden, kijk, en sta stil bij het bijzondere verhaal van vele Amersfoorters. Door elkaar te zien, horen en te ontmoeten zetten we samen stappen richting verzoening.

De Route Van de Verzoening is door Artikel 1 Midden Nederland opgezet in samenwerking met een aantal partners, met als doel dat alle groepen in de samenleving die zich buitengesloten voelen, de mogelijkheid krijgen om de breuk met ‘de ander’ te herstellen. We doen dit op basis van de aanwezige symbolen in de stad, die vaak herinneren aan een verleden die voor de één als glorietijd wordt ervaren, maar voor de ander gevoelens van pijn en uitsluiting kan oproepen.

Hiermee hoopt Art.1 MN. een bijdrage te leveren aan het vergroten van het begrip in de samenleving. Waarom liggen bepaalde onderwerpen gevoelig bij de ander? En hoe kunnen we op lokaal niveau samenwerken aan een stad die actief ruimte maakt voor bewustwording, begrip, verzoening en respect voor alle leefwerelden.


Contact

Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42 3563 AV Utrecht

telefoon: 030 – 232 86 66
Mail: info@art1mn.nl

De Route van Verzoening is met zorg samengesteld met als doel bezoekers te informeren, bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen. Helaas kan het voorkomen dat informatie onvolledig, onjuist of niet meer actueel wordt weergegeven. We behouden ons het recht voor om informatie te wijzigen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de aangeboden informatie.

Website design by: SDG HUB Nederland & The Imagineering Suite © 2021
Left Menu Icon