Skip to Content

De Route Van de Verzoening is door Artikel 1 Midden Nederland opgezet in samenwerking met partners uit de stad en mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Amersfoort. Het doel is dat alle groepen in de samenleving die zich buitengesloten voelen, de mogelijkheid krijgen om de breuk met ‘de ander’ te herstellen. We doen dit op basis van de aanwezige symbolen in de stad. Vaak staan die symbolen voor een verleden. Dit verleden kan voor de één als glorietijd worden ervaren, maar voor een ander kan het verleden juist gevoelens van pijn en uitsluiting oproepen.

 

de verzoening zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [vər’zunɪŋ]
VERZOENEN – (verzoende, heeft verzoend)

goedmaken, de vrede herstellen, verbroederen, de vriendschap terugbrengen

Met de Route van Verzoening hoopt Art.1 MN. een bijdrage te leveren aan het vergroten van het begrip in de samenleving. Waarom liggen bepaalde onderwerpen gevoelig bij de ander? En hoe kunnen we op lokaal niveau samenwerken aan een stad die actief ruimte maakt voor begrip, verzoening en respect voor alle leefwerelden?

Partners

De Route van Verzoening is samengesteld door Art.1 MN in samenwerking met vele partners:

Gemeente Amersfoort, Archief Eemland, SDG Hub Amersfoort, Indebuurt033, Voedselkollektief Amersfoort, Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort, Comité 30 juni/1 juli Amersfoort, Koloniaal Erfgoed Te Voet, Nathalie Cassée, Ralf Silvius, Ilana Sandelowsky, Miriam Fuselier, Tom de Wit, Team Art.1 MN, Bestuur Art.1 MN

Fotografie & Illustraties

De beelden opgenomen bij de verschillende routes zijn afkomstig uit persoonlijke archieven, het Archief Eemland of zijn speciaal voor de Route van Verzoening vervaardigd. Onze dank gaat uit naar de onderstaande personen voor het beschikbaar stellen van de foto’s en illustraties.

  • Het ontmoetingspad: Ralf Silvius
  • Het Keti Koti pad: Archief Eemland, Dirk Steenbeek, Archief Eemland, Johan Evers
  • De Koloniale Wandeling: Archief Eemland, Dirk Steenbeek, Archief Eemland, Johan Evers, Ralf Silvius
  • Het Gildenpad: Archief Eemland, Stichting Waterlijn Amersfoort
  • Het Herdenkingstenenpad: Archief Eemland, Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort, Monique Zwart, Leny Kluit-Waalewijn, Betty Rosa van Oss, Johanna Polak, Familie van Rooijen, Marc Mens, Familie Menko, Demi Temstra, Familie Salomon, Evi Kunneman,  C.W. van der Neut
  • Het Boerenpad: Archief Eemland

Contact

Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42 3563 AV Utrecht

telefoon: 030 – 232 86 66
Mail: info@art1mn.nl

De Route van Verzoening is met zorg samengesteld met als doel bezoekers te informeren, bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen. Helaas kan het voorkomen dat informatie onvolledig, onjuist of niet meer actueel wordt weergegeven. We behouden ons het recht voor om informatie te wijzigen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de aangeboden informatie.

Website design by: SDG HUB Nederland & The Imagineering Suite © 2021
Left Menu Icon