Skip to Content

De Koloniale Wandeling

9. Museum Flehite

Westsingel 50

Het Museum Flehite is op maandag gesloten. Er is onder anderen een tentoonstelling te zien over Maurits en Van Oldenbarnevelt. Van Oldenbarnevelt werd in 1547 geboren in Amersfoort en onthoofd in 1619 in Den Haag. Het beulszwaard dat in het museum te zien is, was daarvoor echter niet gebruikt, bleek uit onderzoek van het Rijksmuseum.

In de tuin van Flehite is het gedenkteken de Melati te zien. Dit monument is ter gelegenheid van de Herdenking 75 jaar Bevrijding Nederland-Indië 2020 geplaatst. Het ontwerp is van glaskunstenares Hilde Paalvast uit Amersfoort en is een initiatief van het Comité 15 augustus 1945 Amersfoort.

Gedenkteken de Melati ter gelegenheid van de Herdenking 75 jaar Bevrijding Nederland-Indië

Gedenkteken de Melati ter gelegenheid van de Herdenking 75 jaar Bevrijding Nederland-Indië

 

Vorige stop | Hoofdpagina | Volgende stop


Contact

Art.1 Midden Nederland
Kaap Hoorndreef 42 3563 AV Utrecht

telefoon: 030 – 232 86 66
Mail: info@art1mn.nl

De Route van Verzoening is met zorg samengesteld met als doel bezoekers te informeren, bewustwording te vergroten en het gesprek op gang te brengen. Helaas kan het voorkomen dat informatie onvolledig, onjuist of niet meer actueel wordt weergegeven. We behouden ons het recht voor om informatie te wijzigen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de aangeboden informatie.

Website design by: SDG HUB Nederland & The Imagineering Suite © 2021
Left Menu Icon